Projecten

Beeldbellen

Beeldbellen is een nieuwe techniek die kan aangewend worden in de begeleiding van personen. Concreet kunnen wij een aantal draagbare computers ter beschikking stellen aan bewoners die geen PC hebben. Het is een bijkomende kans om personen die de digitale evolutie omwille van financiële problemen niet kunnen volgen tegemoet te komen. 

Circuit

De Dienst Geestelijke Gezondheidszorg Antonin Artaud (DGGZ) heeft in 2018 het project Circuit opgericht. Sinds 2020 organiseert het Initiatief elke vrijdag-namiddag socio-culturele activiteiten i.s.m. Circuit en haar leden en vrijwilligers. Bewoners van het Initiatief zijn steeds welkom. Circuit is een laagdrempelig inloopcentrum gelegen in de Circusstraat 7 te 1000 Brussel. De facto is het een ontmoetingsplaats met verschillende functies :

  • Inloopfunctie : Personen met ernstige psychologische problemen kunnen dagelijks langs komen.  De inloop biedt de mogelijkheid om samen met vrijwilligers enkele uren contact te kunnen hebben , van gedachten te wisselen, of gewoon aanwezig zijn en een kop koffie of een tas soep te drinken.
  • Informatiepunt : Momenteel wordt er vooral informatie verzameld rond voorstellingen, evenementen en activiteiten allerhande die in Brussel worden georganiseerd. Daarnaast is het de bedoeling om een goed overzicht ter beschikking te hebben van zowel klassiee als innoverende diensten binnen de sector van de geestelijke gezondheidszorg.
  • Werkplaats : Circuit biedt de mogelijkheid aan haar leden om zoveel mogelijk het heft in eigen handen te nemen, om samen te zijn en samen activiteiten te organiseren
  • Zichtbaarheid : de muren van Circuit zijn beschikbaar voor het tentoonstellen van kunstwerken die gerealiseerd worden door de leden of patiënten van partner organisaties.

Activering

Jobcoaching :
Het Initiatief Antonin Artaud werkt samen met het project job coaching van de vzw HERMESplus. De jobcoaches werken outreachend naar personen met een psychische kwetsbaarheid die niet geregistreerd zijn bij Actiris en die met problemen kampen op diverse gebieden (huisvesting, contacten, activiteiten). Het is via een integrale ondersteuning dat er gewerkt kan worden naar het hebben en behouden van een plaats op de arbeidsmarkt.

Den Teirling :
Den Teirling is een uniek project in onze stad, Het is namelijk een dagactiviteitencentrum voor personen met een chronische psychiatrische problematiek. Den Teirling organiseert activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie, recreatie en begeleiding voor werkzoekende. De cliënten spelen hier en actieve rol bij de organisatie van het centrum en haar activiteiten. In den Teirling kunnen mensen elkaar ontmoeten in een relaxte atmosfeer en hun eigen dagschema invullen. Hoewel ze een Nederlandstalige organisatie zijn, staan hun deuren open voor iedereen.